https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво трябва да знаят дамите, за да не бъдат разочаровани от фитнеса?

0

Посещенията във фитнеса много често се превръщат в разочарование за дамите

fitnesa
Какво трябва да знаете за посещенията във фитнеса, за да не останете разочаровани?

Отдавна мина времето, когато във фитнес зала не можеше да се види нито една жена, дамите предпочитаха аеробика. Сега все повече представителки на слабия пол държат на релефна мускулатура и полагат сериозни усилия да я получат. От една страна това изисква модната визия, а от друга колкото са повече мускулите, толкова повече енергия се изразходва за поддържането им. При равни други условия (тегло, начин на живот), жена с по-висок процент мускулна маса може да си позволи около 200 калории повече от колежката й с по-малко мускули.

Смята се, че жените по принцип не могат да се претренират и да изградят релеф. Организмът им изработва прекалено малко тестостерон, мъжкият хормон, който отговаря за мускулната маса. Че да постигнат целта си, те трябва да работят по-интензивно и по-продължително време, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ инструкторът и четирикратен световен шампион по фитнес Михаил Марек.

При това за тях е много по-важно да спазват и съответната диета. В нея трябва да се сведат до минимум въглехидратите и да се наблегне на белтъчините. Добре е протеините да се набавят от растителни продукти, а месото и млечните да са без мазнини.

Когато отидеш за пръв път във фитнес, през началните един-два месеца се наблюдава странно явление – дрехите ти стават все по-тесни, вместо обратното. Това кара много жени да се откажат от тренировките. Проблемът идва от това, че мускулите влизат в тонус и малко увеличават обема си. В същото време подкожните мазнини не успяват да се топят със същото темпо. Постепенно нещата ще се регулират, стига дамите да са достатъчно постоянни.

За да възникне наистина проблем с претоварване и образуване на мъжка структура, жените трябва да работят много и интензивно. Ако правят малко повторения с големи тежести (над 10 кг) и се занимават по 5-6 пъти в седмицата, те наистина ще изгубят от женския си финес. Задължително е комбинирането на силови и аеробни упражнения и използването на по-леки уреди.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.