Гол фитнес – иновация в света на спорта

Не всеки обича да ходи на фитнес. Но един нов начин на провеждане на тренировките най-вероятно ще привлече голям брой фенове и последователи

фитнес
Гол фитнес – иновация в света на спорта

Фитнес е занимание не само за маниаци. Фитнес може да се посещава както от хора, запалени по спорта, така и от хора, които просто искат да направят нещо добро за здравето си.

Днес, в света на фитнеса се случва нещо твърде интересно и провокативно.

35-годишната Хелън Смит е разработила уникална система за обучение и спорт. Главната особеност – всички ангажирани в практикуването на фитнес са без дрехи. Голите упражнения се провеждат в кръгов тренировъчен стил. Продължителност – 1 час. Наборът от упражнения включва скокове, клекове, лицеви опори и работа по двойки, пише Дейли мейл.

Първата сесия вече е проведена. Съобщава, че тя е била посетена от десет души на възраст от 33 до 70 години. Според Смит, система е донякъде подобна на стила на тренировъчните лагери, но в по-лека форма. Правят се и упражнения с гири, както и игри, работа в екип, подходящи за всички нива на квалификация. Отказът от облеклото се дължи на факта, че упражненията, както и изпълнението, са по-видими. Това означава, че участниците могат да видят по-добре както показаното от инструктора, така и собственото си тяло. Ярък пример – упражнението „дъска“. Само при голо тяло се вижда ясно дали коремната работи правилно.

Въпреки това, ако искат жените имат право да носят спортен сутиен. Също така, понякога се позволява и носенето на обувки. Хелън Смит споделя, че създаването на системата за обучение и практикуването на голия фитнес е вдъхновена от нудистите във Франция.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.