Фитнес в кухнята – защо не?

Кухнята може да се превърне в място за релакс, където с удоволствие да готвите и да спортувате едновременно

кухнята
Фитнес в кухнята – защо не?

Кухнята може да се превърне лесно във фитнес салон, стига да имате достатъчно мотивация

Според световната статистика жените прекарват в кухнята минимум час и половина на ден. С нашите ориенталски табиети сигурно са повече. Докато манджата къкри на котлона обаче, се отварят ценни минути, които можете да използвате са себе си. Например да потренирате. Кухненският шкаф спокойно може да влезе в ролята на фитнес уред.

1. Подпрете се с длани на плота и съберете крака. Стегнете корема. От това положение сгънете десния крак под прав ъгъл в коляното и го повдигнете точно встрани. Бедрото трябва да застане хоризонтално на пода. Старайте се почти да не навеждате корпуса встрани. Върнете бедрото надолу, без да разгъвате коляното. След 15-20 повторения изпълнете същото с другия крак.

2. Застанете странично към шкафа, разтворете крака на ширината на раменете и обърнете ходилата встрани. Поставете лявата ръка на плота. Направете клек и изнесете дясната ръка над главата, като се навеждате само от талията. Тазът и краката остават неподвижни. Изправете се и повторете. Изпълнете по 15-20 повторения във всяка посока.

3. Застанете с гръб към шкафа, петите са съвсем до него. Хванете се здраво с ръце за края на плота и отпуснете копруса напред, като едновременно изнасяте глава назад. Краката са прави през цялото време, коремът е стегнат. Погледнете към тавана. Задръжте така 2-3 сек. и се върнете в изходно положение. Повторете 5 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.