https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Влезте във форма с фитнес топка

0

Всеки иска максимално бързо да влезе във форма. С магия за една нощ няма как да стане, но фитнес топка ще ви свърши отлична работа

С нея ще повишите натоварването с около 30%. Ако сте правили досега силови упражнения без уред, ефектът ще е още по-добър, защото ще промените тренировката си и ще преодолеете проблема с привикването.

С топката може да се стегнат всички основни групи мускули, стига да имате правилната програма

Изберете топка според височината си. Надуйте я и седнете на нея. Като се отпуснете напълно, в коленете трябва да се образуват прави ъгли.

Застанете на колене пред топката, наведете се напред и се подпрете на пред-мишници. Дланите хванете в юмрук. Стегнете тялото и изтъркаляйте уреда напред, като запазвате правата линия на корпуса и бедрата. Коремът не трябва да провисва, не повдигайте таза. Задръжте 2-3 секунди и се върнете обратно. Повторете 15-20 пъти.

Подпрете се на опънати ръце и поставете ходила върху топката. Тялото трябва да е абсолютно право от петите до главата. Раменете са точно над дланите. Ако ви е трудно да запазите равновесие така, леко разтворете крака. Изтъркаляйте топката напред, като сгъвате колене, докато бедрата застанат перпендикулярно на пода. Бавно върнете обратно. Повторете 15-20 пъти.

Легнете върху топката, която трябва да е точно под кръста ви. Поставете ръце на тила и разтворете лакти встрани. Краката са сгънати в коленете и разтворени на ширината на раменете. Като натискате топката, повдигнете глава и горната част на гърба, без да променяте положението на ръцете. Задръжте в крайната точка за 2-3 секунди и върнете обратно. Повторете 10-15 пъти. Опитайте се постепенно да увеличите до 25.

Легнете по корем с опънато тяло и ръце, изнесени напред с длани една към друга. Хванете топката с глезените. От това положение едновременно повдигнете ръцете и краката, като се стараете бедрата да са във въздуха. Бавно отпуснете обратно. Повторете 15-20 пъти. При нужда почивайте.

От изправен стоеж изнесете левия крак назад и го подпрете на топката. Ръцете протегнете напред. Като леко при-клякате с опорния крак, изтъркаляйте топката назад, докато кракът се опъне. За да запазите равновесие, леко наведете корпуса напред. Върнете обратно. Направете по 10-15 повторения с всеки крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.