https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Финландската сауна тонизира духа и тялото

0

Използвайте всеки свободен час и го прекарайте в сауна, ако имате възможност – ползите за здравето са невероятни

Финландската сауна тонизира духа и тялото
Финландската сауна тонизира духа и тялото

Сауната зимно време е не само приятна, но и задължителна за доброто здраве.

Колкото по-често ходим на сауна, толкова повече се увеличават съпротивителните сили на организма. Това ще направи тялото ни устойчиво към болести. Сауната е идеално решение за мека и гладка кожа. Освен това, топлата сауна ще отпусне мускулите, ща ликвидира напрежението и ще тушира стреса.

Сауната е като балсам за сърдечносъдовата система, може да помогне и за отслабване. Най-добре се засилва благотворното влияние от сауната, като се подбира сауна, според предпочитанията- финландска, руска или инфрачервена сауна.

Финландската сауна е за тонизиране на духа и тялото

Наред с думата „ски“ и позната на всички „сауна“ е от малкото фински думи, влезли във всички езици. И по света, и у нас това е най-масовият вид. Въздухът в нея е нагрят до 90-100 градуса. Има дървена лежанка и нагревател, покрит с камъни. Върху тях се излива вода и тя веднага се изпарява. Влагата улеснява потенето и дишането, но нагрява помещението още повече. По традиция българите влизат в сауната с кърпа, постилат я на пейката и са по бански. В чужбина (Германия, Австрия) сауните са общи за мъже и жени и всички влизат чисто голи.

Престоят в сауна е между 30 мин. и 2 ч. в зависимост от издръжливостта на човека. Ако ви е за пръв път, влезте 3 пъти за по 10 минути и на излизане се топете в студен басейн за подобряване на кръвообращението или натърквайте кожата с лед или сняг, както правят финландците. На сауна се ходи 2-3 пъти в седмицата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.