https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Евтино и бързо обезкосмяване за летните дни

2

Има много начини за епилация на различните зони от тялото – бръснене, епилация, кола маска. Ние ще ви предложим един метод, който лесно може да си приготвите в домашни условия. Използвал се е още от дълбока древност. Според някой самата Клеопатра е изобретила метода наречен шугаринг (sugar (англ.) – захар), други легенди гласят, че е била красавицата Нефертити, която е забърквала смес от мед, восък и сокове от различни билки.

Истината е обаче, че поне 3 седмици след този метод, кожата ви ще остане перфектно гладка. И няма риск от инфекция, за разлика от бръсненето. До голяма степен този метод, шугаринг е много близък до кола маската, понеже косъма се премахва от корена. Колкото до болезнеността, това е въпрос, по който може да се поспори, защото различните хора имат различен праг на търпимост на болката. 

83_kola_maska_zaharЕто как можете да приготвите сместа у дома:
Сложете в тенджера следните продукти:
10 с.л захар
Сок от 1 лимон
1 с.л вода

Тенжерката се слага да се загрявана слаб огън. Когато започне да изпуска сместа мехурчета, значи е достатъчно сгъстена и е готова. Оставете малко да изстине и направете от нея 4-5 топчета, като ги разстелете по местата, които ще обезкосмявате. Преди това може да подготвите кожата, като я поръсите с бебешка пудра. Така ще се захване само косъма, а не и кожата.  Имайте предвид, че космите трябва да имат дължина около 5 мм. След това разстилате топчето добре, и рязко дърпате по посока растежа на косъма. Едно топче може да бъде използвано няколко пъти. Направената пропорция е достатъчна за ръцете и краката – след това може да я приберете в хладилника. Преди следващото използване само загрявате на водна баня.

След края на процедурата измийте с хладка вода и хидратирайте добре кожата с подходящ лосион.

Comments

2 thoughts on “Евтино и бързо обезкосмяване за летните дни

  1. А как да допуснем, космите ни да станат цели 5мм., за да приложим метода? Да си стоим 2 седмици вкъщи и да спим на дивана?

    1. 5 мм са половин см. На кола маска като ходите козметичката да не би да ви отскубва косъма още преди да е почнал да расте? Или на 1 мм? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.