Ето защо трябва да пиете вода на гладно!

Употребата на вода на гладно е широко разпространена в японската култура още от дълбока древност

Употребата на вода на гладно помага на тялото да се справи с различни нарушения във функциите на вътрешните органи и дори с някои заболявания. Но как все пак водата на гладно действа върху организма?

ПОМАГА ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ТОКСИНИТЕ

Водата по естествен начин стимулира перисталтиката на червата. По време на нощния отдих тялото изпълнява възстановителен процес и се старае да се избави от натрупаните шлаки и токсини. Затова, когато пиете вода на празен стомах, вие помагате на организма да се освободи от всичко вредно и ненужно, за да е свеж и здрав по-дълго.

Употребата на голямо количество вода способства и за производството на мускулни клетки и на нови кръвни клетки. И едните, и другите, на свой ред, помагат на тялото да се освободи от токсините.

ПОДОБРЯВА МЕТАБОЛИЗМА

Водата на гладно ускорява метаболизма с 24%! Ако спазвате строга диета, то обменните процеси ще направят така, че храносмилателната система ще работи
„за вас”. Ще ви е по-лесно да се придържате към избраното меню, а храната ще се преработва по-бързо. Водата на гладно помага и за изчистване на правото черво.

НАМАЛЯВА КИСЕЛИНИТЕ И РАЗСТРОЙСТВОТО НА СТОМАХА

Разстройство на стомаха обикновено настъпва заради повишена киселинност. Ако страдате от киселини, употребата на вода на гладно ще ви помогне значително да облекчите състоянието си. Причината е, че когато водата попадне в празния стомах, надигналите се киселини се разтварят в нея. Така отпада и необходимостта от лекарства.

ПОДОБРЯВА ВЪНШНИЯ ВИД И ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

Обезводняването е една от основните причини за появата на бръчки и разширени пори по кожата. Водата помага да осигурите на тялото си защита от тези признаци на стареенето. Ако пиете поне по 2 чаши вода на гладно, това ще увеличи притока на кръв към кожата и ще я направи по-ярка. От друга страна, достатъчното количество вода през остатъка от деня ще гарантира, че тялото ви ще се освободи от натрупалите се токсини.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.