Ето това трябва да правите всеки ден, за да сте здрави!

Всеки ден трябва да правите тези прости неща, не само за да сте здрави, но и за да сте дълголетни

здраве

Спете поне 8 часа на ден

Здравословният сън е основен източник на енергия. За добрата работа на мозък е необходимо да имате качествен и достатъчно като количество сън. Онези, които страдат от безсъние, имат нервни разстройства и проблеми, свързани с наднорменото тегло. Те страдат от нарушен метаболизъм и често имат проблеми с кръвното налягане. Лягайте си навреме. Преди сън не яжте тежка храна. Спете на твърда повърхност и проветрете помещението.

Придържайте се към правилното хранене

Изглежда по-лесно, отколкото си мислете. Отделете малко време и си направете седмично меню. Спазвайте елементарните правила на здравословното хранене – по-малко захар, никакви газирани напитки и мазни храни. Избягвайте пърженото. Правете поне по един разтоварващ ден в седмицата.

Кажете „Сбогом“ на лошите навици

Лошите навици значително скъсяват живота на човека. Те са причина за инфаркти и инсулти. Спрете цигарите, намалете кафето и престоя пред компютъра. В никакъв случай не прекалявайте с алкохола, но това не означава, че трябва да се откажете от чаша червено вино 2-3 пъти в седмицата. То е полезно!

Не забравяйте да закусите

Вече се знае, че онези, които закусват нямат проблеми с теглото. Освен това, закуската дава енергия. Ако хапвате за закуска млечни продукти, можете да получите желаната доза калций.

Правете упражнения всяка сутрин

Мързелът и отново думата „трябва“ – това не е достатъчно извинение да не се разкършите сутрин. Дори ако нямате сила за нещо по-сериозно, дори и да ви липсва време, винаги можете да направите поне няколко упражнения. Упражненията дават на тялото сила и енергия. Чрез тях вие подобрявате притока на кръв, мускулите се обогатяват с хранителни вещества и ще имате необходимата ви кондиция през целия ден.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.