Ето това са новите ползи за здравето от консумацията на червено вино

Всички знаят, че червено вино е полезно за сърцето заради съдържащия се в него ресвератрол

червено вино
Доказано е: ако се пият по 2 чаши вино на ден, рискът от инфаркт намалява с 30%. Дали обаче сте наясно с някоя от изброените по-долу още 7 ползи от пиенето на червено вино?

Пиячите на червено вино понякога се оплакват от т.нар. вампирска уста, ако са препили. Това оцветяване се дължи на танините във виното. То обаче се оказва полезно за зъбите. Испански учени са потопили бактерии от зъбната плака в различни течности, за да видят колко ще издържат. Оказва се, че червеното вино ги изтребва най-ефикасно.

Ако се спънете, след като сте пили червено вино, явно сте забравили как се ходи. Опити с мишки са показали, че приемът на ресвератрол значително подобрява баланса им и прави походката на старите мишки по-сигурна. Смята се, че той има същия ефект и при старите хора.

В леглото на човека се въдят едни невидими гадинки, които се хранят с кръвта му – акарите. Ако обаче той е изпил 2 чаши червено вино, преди да си легне, акарите вече не я харесват. Така че ако не сте изпрали чаршафа, чрез виното можете да ги пропъдите.

Който пие по чаша червено вино на ден, е по-малко застрашен от старческа деменция, особено от алцхаймер. Според немски учени от Института по ментално здраве в Манхайм рискът спада с 30% при пиячите в сравнение с трезвениците. Установено е, че червеното вино не е чак толкова вредно за бременните. Това стана ясно след 3-годишно наблюдение.
Не го е казала модерната медицина, а баща й Хипо-крат. Той е давал червено вино на бременните за по-лесно раждане и е лекувал с него летаргия и диария.

Жените, които редовно пият по чаша вино по време на хранене, не напълняват в зряла възраст

Ресвератролът в червеното вино поглъща молекулите, които предизвикват възпаления, както и съставки в кръвта, които влияят на синтеза на инсулин. Тези 2 ефекта от него удължават живота, но само ако виното се пие умерено.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.