Ето тези упражнения стягат мускулите от вътрешната страна на бедрата

Мускулите от вътрешната страна на бедрата са си спечелили славата на най-капризни и трудни за стягане

Вътрешната страна на бедрата е една трудна област за стягане.

вътрешната страна на бедрата
Ето тези упражнения стягат мускулите от вътрешната страна на бедрата

Но и те ще се предадат пред редовни тренировки и най-вече пред правилно подбрани упражнения. Вариантите не са много, така че да гоните разнообразие е трудно. Може да го постигнете, ако изпълнявате дадените клекове във вода, предстои плажният сезон.

1. Вземете гири в ръце (2-3 кг всяка) и застанете в широка разкрачка. Обърнете ходилата встрани, така при клек ще натоварвате вътрешната страна на бедрата. Отпуснете се бавно надолу до прави ъгли в коленете. Корпусът е леко наведен напред, така ще стягате и седалището. Сгънете ръце в лактите с длани една към друга. Опънете ги отново и се изправете. Направете 2-3 серии от по 10-15 повторения.

2. Легнете странично на дясната си страна. Подпрете се на лакът, той трябва да е точно под рамото. Левия крак сгънете и стъпете зад коляното на десния. Него опънете и подпрете на ходилото му бодибар (метален лост). От това положение повдигнете десния крак нагоре, като внимавате пръстите му да остават насочени напред, за да стягате вътрешната страна на бедрото. Бавно отпуснете на пода. Повторете по 10-15 пъти с всеки крак. Ако работите без уред, направете още една серия.

3. От същото изходно положение сгънете двата крака и изнесете леко коленете напред. Може да подпрете глава на вътрешната ръка. Повдигнете горното коляно, без да отделяте петите една от друга, за да стягате бедрото отвътре. Бавно върнете обратно. Изпълнете 3 серии по 15-20 повторения и се обърнете обратно, за да довършите упражнението с другия крак.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.