Ето кои са най-опасните за психиката професии!

Американските лекари класираха професии, които могат да доведат до депресия и други неприятни заболявания на психиката

 

автобус
Сред най-опасните за психиката професии е и шофьор на автобус

Не е тайна, че работниците в различни области са предразположени към стрес и имат високо ниво на агресия. Учените и психиатрите решили да разберат коя от тях психологически е най-трудната.

Най-вредна за психиката е професията на шофьорите на автобуси, следвани от работещите в сферата на недвижимите имоти, и в края на челната тройка представителите на социалната сфера. Малко по-добро е положението в сектора на услугите, следвани от адвокати и работници от издателската индустрия.

Средно ниво на изпълнение на депресия, показват такива области като ремонт на автомобили, здравеопазване, инженеринг, образование, бизнес кетъринг, обслужване на персонал и шофьори на камиони. Податливи към проблеми с психиката са и хората, които работят във въздушния транспорт, металургията, въгледобив, пътно строителство, спорт и развлечения, включително и в областта на сценичните изкуства.

Ранни изследвания показват, че шофьорите на автобуси изпитват и силен стрес, освен психологическо натоварване.

Те е по-вероятно да страдат от сърдечно-съдови заболявания, имат проблеми с корема и гръбначния стълб, поради неудобното работното място. А причина за стреса, може да представляват нощните смени, дългите часове зад волана, нездравословния ритъм на живот. Изследователите установили, че всички професии с високи нива на депресия съчетава постоянно трудно взаимодействие с обществото и клиентите, както и ниски нива на физическа активност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.