https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ето кои продукти най-бързо ни разболяват!

0

Има продукти, които предизвикват възпаления в организма

храна-холестерол
Когато консумираме потенциално опасни продукти, имунната ни система не може да работи добре и това се отразява на нашето здравословно състояние. Налице са възпаления, които най-често са причина за опасни болести, като рак и диабет.

Виновни за това са обработените храни, които освен вредни, са и храни, към които развиваме зависимост. И това не е случайно. Храните се обработват, за да имат по-дълъг срок на годност, и за да са по-вкусни. Сиренето, например, не е сирене, а съвкупност от подобрители, консерванти и малко мляко.

Изследователите направили анкета, за да определят кои от 35 продукта най-силно се асоциират с неправилно хранене. Оказало се, че това са обработените продукти, богати на мазнини и с висок гликемичен индекс. Гликемичният индекс показва с колко стандартна порция от продукта превишава нивото на захар в кръвта.

Има едно интересно изключение. Учените установили, че при мъжете по-често възниква пристрастие към храна, която не се отнася към полуфабрикатите – сирене, стекове, ядки.

ПРОДУКТИ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ ЗАВИСИМОСТ

Това са пица, шоколад, чипс, печива, сладолед, пържени картофи, чийзбургери, газирани разхладителни напитки, пасти, сирена, бекон, пържена кокошка, пуканки, зърнени закуски, бонбони, стек, кексове, ядки, яйца.

Листът кока е сравнително безвреден, но след обработка се превръща в силен наркотик – кокаин. Същото се отнася и за храната, и особено за захарта. Според изследванията захарта предизвиква по-силна зависимост от кокаина, а фруктозата – почти също толкова силна зависимост като алкохола.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.