Ето какви са лечебните свойства на маслото от гроздови семки

Изследванията доказват, че маслото от гроздови семки има противовъзпалителен, противораков, антихистаминов, антивъзрастов, антиалергичен, противомикробен и тонизиращ ефект

масло от гроздови семки
Ето какви са лечебните свойства на маслото от гроздови семки

По тази причина се прилага в лечението на много заболявания.

При дерматити

Гроздовите семки съдържат 73% лино-лева киселина, която има противовъзпалителен, противоалергенен и овлажняващ ефект. Нанесете маслото два-три пъти дневно върху засегнатите участъци. Редовният прием
на екстракта вътрешно усилва положителното въздействие.

Ползване на масло от гроздови семки при пигментация и слънчеви изгаряния

Изобилстващият с хранителни вещества екстракт от гроздови семки е прекрасна защита от вредата на ултравиолета. Маслото изсветлява кожата и снижава ефекта на пигментация при стареене или въздействие на слънчевите лъчи.

Противотуморна профилактика

Редовният прием на биопрепарати, съдържащи гроздово масло, предотвратява развитието на различни типове онкологични заболявания, а може да предизвика и апоптоза – процес на самоунищожаване на раковите клетки. Две-три капсули от препарата дневно са действена защита за хора с предразположение към онкологични заболявания. Помагат и в борбата с разрушаването на черния дроб и други тежки последствия от химиотерапия.

Захарен диабет

Щедро наситеното с линолева киселина и други противогликемични компоненти гроздово масло способства за намаляването на такива усложнения при захарен диабет като влошаване на зрението.

Хемороиди

Варикозното разширяване на вените и хемороидите са следствие от увреждания на кръвоносните съдове и заплашват способността на капилярите да участват в кръвообращението. Това води до застой на кръв във вените. Съдържащите се в гроздовото масло полифеноли способстват за запазване на капилярната цялост.

Хипертония

Маслото от гроздови семки способства за укрепване на увредените кръвоносни съдове, за стабилизиране на кръвното налягане и холестерина.

Ревматоиден артрит

Маслото благоприятства образуването на колаген – важен за поддържане здравето на съединителната тъкан. Противовъзпалителните му свойства облекчават артритните болки. Приема се по 1 ч.л. на гладно в течение на седмица, след това се намалява до половин чаена лъжичка.

Бръчки и стрии

Антиоксидантното действие на гроздовото масло предотвратява риска от увреждане на клетките и способства за образуването на колаген и еластин – важни компоненти за еластичността на кожата и здравия й вид. Всекидневната употреба на добавки на основата на масло от гроздови семки спира появата на бръчки, стрии и торбички по кожата. Нанесете маслото върху тялото и няколко капки добавете в крема си за лице, за да увеличите ефективността му.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.