Енергията в нашето тяло, която все още никой не е опознал

В нашето тяло има енергия, която все още никой не е опознал

тяло

Какво тече в нашето тяло с такава сила? Кръв? Лимфа? Анатомията на човека е добре изучена. В тялото няма такива широки канали и кухини. А и този поток започва не в самото тяло, а по-нагоре, над главата – и отива в земята.

Психолозите, разбира се, ще ви разкажат за самовнушенията, халюцинациите, непознатите способности на организма, но това е бягане от прекия отговор. Ще се възползваме от аналогията: когато човек изживява болка, малцина са способни да я усетят на разстояние. Но ние вярваме, че чуждата болка съществува. Инвалидите понякога имат болки в… липсващите части на тялото си. Мистика? Езотерика? Не. Механизмът на болката е също така малко изучен от науката, както и механизмът на отпускането, но ние смятаме болката за реална, а потока енергия – не.

Усещането на този поток е трудно уловимо, но то може да се усили. Ако прекарате няколко дни поред концентрирани върху потока, ще откриете, че усещанията в тялото ви са се променили.

ЖИВОТ В ПОТОКА

Особено добре се забелязва това на тренировка. Ще ви стане по-лесно да блокирате ударите на противника, да нарушавате неговото равновесие, да излизате от стегнатите хватове. Изпълненият с поток боец става мек и осъзнат, той чувства и най-малките движения на мускулите на противника и интуитивно ги обръща в своя полза.

Например: човекът има линия, преминаваща по края на трапецовидния мускул. Ако минете по нея по специален начин с кокалчетата на пръстите си, човекът ще падне. Никаква мистика: специалистите по биомеханика обясняват защо се случва това и могат да обучат всекиго да го прави.Та в потока такива линии се откриват интуитивно.

В обикновено състояние сме прекалено приковани към собствените си мисли. Ние „живеем, в главата”. Използвайки потока, привеждаме съзнанието си в състояние на особена чувствителност, внимание към тялото. Насочваме потока (разбирай – съзнанието) в ръката – и тя става по-устойчива на счупване. Усилваме в гръбнака – усилва се устойчивостта му.

Какво представлява този поток? Казано на научен език, това е „усещане на насочено движение, откъснато от материалния носител”.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.