Енергични подскоци стягат краката и талията

Енергични подскоци слагат началото на едно интензивно отслабване, а съчетанието им с клекове – на нова фигура

подскоци
Енергични подскоци стягат краката и талията

Стегнати и изваяни крака не са лесно постижими, най-ефективно ще ги вкарате във форма с модерните напоследък енергични клекове и напади. Енергични означава, че се изпълняват с подскоци или други взривни движения. Тайната им е в съчетаването на аеробно и силово натоварване. Така хем се горят мазнини, хем се оформят и стягат мускулите.

1. Застанете в изправен стоеж със събрани крака. Приклекнете, както е показано на снимката – корпусът трябва да наведете напред от таза, не от талията. Изправете се и с енергичен подскок се преместете на метър встрани.

Приземете се в същия клек, с който започнахте упражнението. При следващото повторение се върнете в изходната позиция. Повтаряйте така енергично 1 минута, починете 20 секунди и изпълнете още една серия.

2. От изправен стоеж поставете ръце на тила, а десния крак изнесете назад и се подпрете на пръстите му. Наведете се напред почти успоредно на пода. Лактите са насочени точно встрани. Енергично се изправете и едновременно с това се усучете вляво. Ако можете, изнесете десния нагоре. Върнете се в изходно положение и повторете по 10-15 пъти във всяка посока

3. Разтворете широко крака и направете дълбок клек до прави ъгли в коленете. Ходилата трябва да са почти под коленете, ръцете поставете над коленете, ,стегнете таза. С подскок се изправете, като едновременно с това замахвате с ръце и изнасяте десния крак отзад. Коленете трябва да се кръстосат. С подскок се върнете в изходно положение. Повторете 10-15 пъти във всяка поза.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.