https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Дайте воля на емоциите, за да не се разболеете

1
бременна жена

9-те месеца на бременността са желан период за всяка жена

Емоциите са нашия израз на онова, което ни се случва, и поради тази причина, а и не само, те не бива да бъдат крити, особено негативните емоции

Емоциите трябва да бъдат изразявани. Ако събираме всичко в себе си, това може да доведе до не особено приятни последствия. И освен това – възможно е и да ни разболее. Ето какво казват учените по въпроса.

емоциите

Енергичното изразяване на негативните емоции може да удължи живота ни с две години , установиха германски учени.

Екип от университета в Йена изследвал хора, които са вглъбени в себе си и не дават външен израз на отрицателните си чувства, поради което страдали от ускорен пулс. Това дава отговор защо темпераментните италианци и испанци живеят средно с две години по-дълго от интровертните британци. Типичната сдържаност на поданиците на Нейно Величество сериозно се отразява на тяхното психическо и физическо здраве. И обратното – бурното изразяване на негативните емоции е ключов фактор за дълготрайно здраве.

Хората, които потискат чувствата си и не показват своята тревожност, развиват широк спектър от заболявания, от исхемична болест на сърцето до рак и бъбречна недостатъчност. Когато интровертните люде са подложени на стресови задачи и ситуации, те имат по-високо кръвно налягане и по-учестен пулс, отколкото екстровертните.

Но добрата вест за хората, които потискат емоциите си, е че те по-бързо се възстановяват от редица болести. Това може би се дължи на факта, че поради системния контрол, който те налагат над себе си, са много по-дисциплинирани от останалите пациенти при лечението и в следването на по-здравословен начин на живот.

Comments

1 thought on “Дайте воля на емоциите, за да не се разболеете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.