https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Два интересни факта, свързани с човешките емоции

0

Човешките емоции са толкова разнообразни, че не престават да изненадват учените

emocii choveshki
Очите издават не само лъжата, а и музиката, която харесваме. Австрийски учени от университета в Инсбрук установяват, че при слушане на любими мелодии се разширяват зениците. Изследователите обясняват, че този ефект зависи най-вече от емоциите, които поражда музиката.

Според тях предпочитаните изпълнения могат много да подпомогнат процеса на учене. Данните от проучвания сочат, че слушането на любими парчета подобрява усвояването на информация. Експертите смятат да направят по-задълбочени изследвания на този феномен.

Песимизмът е рисков фактор за инфаркт и инсулт. Оптимизмът влияе благотворно върху здравето на сърцето. Това са изводите от изследване, проведено от учени от университета в щата Илинойс. Всичките 5100 участници на възраст между 45 и 84 години отговорили на редица въпроси, свързани с психичното им здраве и нагласите към живота. Учените взели под внимание кръвното им налягане, индекса на телесна маса и всички останали показатели, които Американската асоциация за сърдечни болести използва за преценка на състоянието на сърдечносъдовата система.

„Установихме, че при оптимистите вероятността сърцето им да е в отлично здраве е два пъти по-голяма“заявява ръководителката на изследването Росалба Ернандес.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.