https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Много специалисти смятат, че причина за редица заболявания е изкривяване на електрическото поле на човека

Синтетичните материали и многобройните електрически прибори в бита водят до нарушение на енергообмена със средата.

В нормално състояние главата ни има положителен заряд, а краката – отрицателен. В същото време при ходене например по линолеум ние придобиваме огромен плюсов заряд, макар от природата да е предвидено човек да се докосва с голи стъпала до земята, заредена отрицателно.

Как да се справим със статичното електричество?

Преди буря, когато въздухът е наситен с електричество, както и при силни геофизически полета, характерни за висока слънчева активност, общият електрически заряд на тялото може да стане минусов. При това от човека „хвърчат искри” при докосване с друг човек или до заземен предмет (например водопроводна тръба). Значителният превес на отрицателния електрозаряд може да се предизвика от продължително седене пред телевизора, особено в дни на висока слънчева активност.

Отрицателният електрически заряд на тялото може да се неутрализира с поставяне върху челото, носа, тила на вълнени предмети, получили положителен заряд чрез търкане в ебонит или друг електризиращ предмет. Аналогично въздействие има и носенето на синтетично бельо на горната част на тялото.

Но все по-типичен е постоянният дисбаланс в посока на положителния заряд, който според учените води до възникването на рак

А плюсовият заряд се неутрализира по-трудно: не може да се мине без заземители.

Най-мощен оздравителен ефект дават горещите солни вани със заземяване. Профилактично се правят 2 – 3 пъти месечно 3 часа след хранене. Един час преди процедурата изпийте чаша минерална или подсолена вода (9 г морска сол на 1 л). В отделен съд се разтварят 1 – 2 кг каменна или морска сол и на поставка на метър от ваната се слага вентилатор, насочен към главата на лежащия човек. При това в банята трябва да постъпва свеж въз дух – т.е. вратата да е отворена.

Поставете на главата намокрена в солена вода трикотажна шапка и се потопете във ваната

Първоначалната температура на водата трябва да е 36 — 37°С и първия път в течение на 15 минути тя трябва да достигне 39°С, а по време на следващите процедури – до 41 – 42°С.

След това някой от близките ви излива във ваната предварително приготвения солен разтвор, включва вентилатора, а като заземяване се спуска във водата металният маркуч на душа. Ако той е пластмасов, към крана на смесителя се закрепва метален проводник. Продължителността на процедурата е 15 мин.

Значението на тази процедура се състои в това, че горещата вода способства за разширяването на всички съдове, за засилване на кръвообращението и извеждането на шлаките заедно с потта. Солта повишава електрическата проводимост на биологичноактивните точки и заедно със заземяването и обдухването на главата участва в преразпределението на електрическите заряди по тялото до нормализирането им. Важно е да се помни, че при изпълнението на процедурата категорично се забранява да се докосвате до вентилатора и до други устройства с високо напрежение.

А ето и съветите на известния учен и лекар по уравновесяване на електрическия баланс на организма Джордж Осав

  • Носете дрехите си така, че синтетичните и вълнените части да не се докосват непосредствено до тялото.
  • Ежедневно дишайте свеж въздух и не се претопляйте, когато излизате на улицата.
  • Постарайте се по-малко време да прекарвате пред телевизора и задължително го изключвайте по време на хранене.
  • Не използвайте прекалено често битови електроуреди, които оказват разрушително влияние на естественото протичане на енергията в организма.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.