Експресният мед – храна и лекарство за много болести

Експресният мед е подходящ за болните от диабет, храна за пчелите и мощно средство за зашита на организма, както и за предпазване от болести

експресният мед
Медът е нетърпящ имитации природен продукт – храна и лекарство. В зависимост от растението, от което пчелите са събрали нектара, има над 100 вида мед. Освен това разнообразие от мед има и много видове изкуствен мед. Един от тях – експресният – в края на XX век се смяташе за по-добра храна за хора и пчели и за лекарство за всички човешки болести.

Експресният имед е дело на акад. Наум Йориш, който намерил начин да накара пчелите да изготвят различни сортове мед по негово желание. За целта ги хранел със захарни разтвори (55%), съдържащи извлеци от билки, медикаменти, витамини, ензими, аминокиселини, минерални соли, биоелементи, органични киселини, антибиотици и дори отрови.

Получил 85 вида експресен мед от соковете на различни плодове, зеленчуци, билки и лекарства (жен-шен, хвойна, фитин, атофан, хинин и др.)

Пчелите ги приемали с охота, защо- то те нямат рецептори за горчиво, а само за сладко, и то за разтвори със захар над 0,05%. По-разредените не ги интересуват, затова при дъжд, който отмива захарите в нектара, те не излизат от кошерите и могат да умрат от глад. Ако такива дни през пролетта съвпаднат с цъфтенето на акацията, акациевият мед стига баснословни цени на пазара.

Полученият от акад. Йориш експресен мед действа съответно на вложения медикамент – било успокояващо, било антиспастично, лаксативно, диуретично, кардиотонично, антиревматично и т.н. По света с него се лекуват ставни страдания, сърдечни неврози, ритъмни смущения, затлъстяване и др.
У нас се прави препарат на билкова основа с над 300 билки според заболяването, пише „Здраве без лекарства“.

Освен мед в него има пчелно млечице, клей, отрова и пчелен прашец

Този коктейл се дава на пчели за повторна преработка. 3 а всяка болест се залага в отделен кошер меден разтвор със съответния букет билки. Получава се много по-ефикасен продукт от билковия екстракт.

Акад. Йориш при приготвянето на лекарствени сиропи е прибавял и жълтък и белтък, мляко, кръв или хормони, както и някои багрила (метил енблау, еозин, кармин, брилянтово зелено), известни с невротропното и антираковото си действие. Заедно с това медът получавал съответен цвят, но това не смущавало пчелите.

Сред видовете експресен мед са морковен – богат на каротини, витамини В, С, Д2 и К. Млечен – за белодробни болести, малокръвие и изтощение. Хематогенен (кръвен) – увеличава броя на еритроцитите, и др.

Има и комбинирани: бактериофаг-витаминен с бактериофаги срещу дизентерийните микроби и витамини; пеницилин-витаминен, морковено-зелков, шоколадово-витаминен, шипково-зелков, доматено-боровинков и др.

В Русия на базата на експресния мед се произвеждат хранителни добавки за болни от диабет, лъчева болест, атеросклероза и др. Те са особено полезни за възрастни хора, тъй като експресният мед забавя стареенето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.