Сутрешният душ се отразява по специален начин на тялото и ума

Има хора, които предпочитат да вземат душ вечер, преди лягане. Има и такива, които са любители на сутрешния душ

душ

Според едно скорошно проучване, времето, в което се взима душ, може силно да повлияе на общото състояние, пише Дейли мейл. Сутрешният душ помага да се настроим в творческо настроение и помага на служителите, които са под стрес. Вечерни душове, напротив, помагат да се спи по-спокойно.

Оказва се, че когато си взимаме душ, това може да ни помогне да се отпуснем, или да ни активира. Основното нещо е да се избере най-подходящото време. По-специално, вземане на душ в близост до нощта, който помага да се регулира температурата на тялото. В банята тялото се затопля, а след това започва да се охлажда, когато излизате от банята. Известно е, че намаляването на телесната температура причинява сънливост.

Това гарантира, че хората, които имат проблеми със съня, ще могат да го подобрят. Сутрешният душ, от своя страна, ще обнови не само тялото, но и ума и ще даде „рестарт“ на целия организъм. Между другото, някои експерти дори съветват да вземете душ веднъж на ден. Важно е да се наблюдава и температурата на водата. Дерматолозите настояват за избора на умерена температура, пренебрегвайки много горещата вода, защото тя ще изсуши кожата.

Освен това, употребата на антибактериални сапуни в банята е вредна за здравето. Според експертите, чрез употребата на тези сапуни тялото може да загуби способността да разпознава полезните бактерии.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.