https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Древнокитайски метод за отслабване, съобразен с енергията на храната

0

Има ли значение каква е енергията на храната и как тя се отразява върху нашия организъм

енергията на храната

Енергията на храната дава енергия и на тялото.

В Китай дори децата знаят, че в различните продукти се съдържат различни видове енергия. Например червеното месо и червеното вино имат ярко изразени свойства ян (сила, мъжественост, активност). Смята се, че блюдата ян създават вътрешна топлина и стимулират кръвообращението. От друга страна, плодовите сокове, млякото, яйцата и соевата извара имат свойства ин (женственост, податливост, неподвижност). Ястията ин успокояват и отпускат.

Ин е енергията на земята, на тялото, а ян – на духа и небето. Нищо чудно, че в човешкото меню преобладават продукти с инска природа, тъй като човекът е привързан към земята. Затова и менюто му е наситено с продукти ин за сметка на ян. А излишното тегло е именно резултат от ин-храненето.

– Намалете количеството на продукти, които не са от вашия регион.

– Намалете количеството на зеленчуците, които не съответстват на сезона.

– Избягвайте прекалено голямото количество ин-продукти – картофи, патладжани, домати.

– Не употребявайте подправки, сладкиши и напитки, съдържащи химически оцветители.

– Пийте натурален китайски или японски чай.

– Старайте се да употребявате месо от диви животни (птици, риба, мекотели). Те са за предпочитане пред произвежданите от човека.

Според китайците здравето и стройната фигура са в нашите ръце и… в нашия дом. Стаята, която се намира непосредствено срещу входа на дома, получава най-голям поток енергия. Ако там е разположена кухнята, всички членове на семейството ще се стремят постоянно натам. Така че не се учудвайте на пищните форми на домочадието.

Но дори кухнята да се намира във вътрешността на жилището, това не е гаранция за оптималното ви тегло. Изисква се още и правилна организация на пространството. Да предположим, че влизате и веднага виждате хладилник, маса или кутия за хляб. Последователите на фън-шуй предупреждават, че енергията се движи по посоката на погледа, така че у вас незабавно ще се появи желание да хапнете нещо.

За да промените посоката на енергията, достатъчно е да поставите в кухнята дребни предмети, които разсейват желанието ви да се храните: масичка с букет цветя, списание или телефонен апарат ще ви настроят по-скоро на общуване, отколкото на злоупотреба с продукти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.