Древни рецепти за здраве и дълголетие ни лекуват и днес

b618a66e-4cfe-4164-a4b4-ea2a9f7ef358

В търсене на здраве и дълголетие човечеството е опитало множество различни рецепти

b618a66e-4cfe-4164-a4b4-ea2a9f7ef358
b618a66e-4cfe-4164-a4b4-ea2a9f7ef358

Известно е, че древните цивилизации имат свои възгледи за качеството и продължителността на живота. Те притежават знания, които са неподвластни на съвременния човек. Но независимо от вековете, разделящи ни от хората, живели преди новата ера, някои тайни на дълголетието, младостта и красотата са разкрити от съвременните учени.

Билколечението и днес е търсено като естествен вариант за справяне с болестите. Според астрологията на всеки знак съответстват определени билки, способни в кратки срокове да възстановят силите на организма, да го ободрят и освежат.

Древните целители направили откритие, като установили, че отровните растения могат не само да убият човека, но и да лекуват – разликата е само в дозата.

Жълтеничето например, наричано още змийско мляко, което е смятано за отровно, прилагано в малки дози, може да лекува туморни новообразувания у човека. Освен това извечният проблем на детската възраст -сливиците, може лесно да се реши с отвара от жълтениче по няколко капки в ноздрите на болното дете. Само след месец приложение вече не е нужна операция.

Друго откритие на нашите предци са полезните свойства на гъбите. Те ги използват за храна с медицински цели векове преди нашата ера. Именно благодарение на гъбите човечеството успява да създаде лекарство против множество инфекции – пеницилина.

Съществуват доказателства, че древният човек е използвал някои гъби като подмладяващо средство. Учените са установили, че сушените гъби запазват в състава си огромно количество полезни витамини и микроелементи и системната им употреба способства за възстановяване на енергетичния баланс на организма.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.