Доматеният сок – истинско хапче за отслабване

Доматеният сок е пръв приятел на стройната фигура

 

доматеният сок
Доматеният сок – истинско хапче за отслабване

Само два дни в седмицата на доматен сок и варени картофи гарантират 7 килограма минус в края на месеца. В проучване, проведено наскоро от изследователите, които работят в Китайския медицински университет са участвали 25 здрави жени на възраст от 20 до 30 години. Участници за 8 седмици ежедневно са пиели около 0,5 литра сок от домати. Жените, които са участвали в експеримента, не са правили кой знае какви промени в начина на хранене или начина на живот.

Според изследователите, след 8 седмици обиколката на талията на участничките е намаляла с около 2 сантиметра. Така да се каже, за два месеца без никакви ограничения жените са загубили около 0,5 килограма. Освен това, нивото на холестерол в участващите намалял с 10%. Но Майк Лин, експерт по хранене от Университета в Глазгоу, каза, че резултатите са ненадеждни, тъй като изследването не е имало контролна група.

И все пак, предишни изследвания са показали: доматите са богати на ликопен, антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които намаляват риска от рак, сърдечни заболявания и депресия. В допълнение, домати са невероятен източник на витамин А, който е полезен за запазване на зрението. Витамин А предпазва от развитието на свързаната с възрастта дегенерация на макулата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.