https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

С помощта на домашния фитнес поддържате добра фигура и отслабвате трайно

0

Ако си направите труда да заредите домашния фитнес с няколко малки уреди, ще можете удобно да проведете пълноценна тренировка пред телевизора

домашния фитнес
С помощта на домашния фитнес не само ще пестите време, а ще си осигурите по-ефективно натоварване и по-бързо постигане на желаните резултати. Когато карате тялото си не само да се движи, а и да преодолява съпротивлението на уреда, изграждате по-качествена мускулатура.

1. Според специалистите фитнес топката увеличава ефективността на всяко упражнение с 30%. Застанете странично и легнете с лявата си страна на топката. Краката са опънати и един върху друг, с ръце се крепите на топката, но балансът се постига най-вече с правилно намиране на центъра на тежестта. Като легнете, топката не трябва да се мърда под вас. От това положение повдигнете десния крак максимално нагоре. Пръстите са в контрашпиц и обърнати напред, а не нагоре. Така стягате външната част на бедрото и топите бричовете. Задръжте за секунда в горната точка и отпуснете надолу. Повторете 10-15 пъти с единия, а след това и с другия крак. Починете малко и направете още една серия.

2. С бодибар (тежък лост) можете да изпълнявате не само различни упражнения за ръце и рамене

Може и да го включите в натоварването на краката. Легнете на дясната си страна, левия (външен) крак сгънете в коляното и стъпете зад дясното коляно. Десния крак опънете с пръсти напред и подпрете уреда на глезена му. Другия край хванете с ръка. От това положение бавно повдигнете десния крак нагоре, без да променяте положението на ходилото. Задръжте в крайната точка и отпуснете обратно, без да използвате инерцията. Изпълнете по 10-15 пъти с всеки крак.

3. Гирите са задължителни, ако искате да тренирате у дома. Само с тях ще можете да работите за ръце. Ако придружите тези упражнения с дълбоки клекове, ще получите комплексно натоварване на почти всички групи мускули. Ако сте начинаещи, започнете с гири от по 1 кг. Постепенно ги подменяйте с по-тежки. Заемете широка разкрач-ка и обърнете ходилата косо встрани. Отпуснете се в дълбок клек до прави ъгли в коленете. Ръцете с тирите са свободно отпуснати надолу, корпусът е леко напред. Задръжте така и сгънете ръце, без да променяте положението на дланите (една към друга). Опънете ги отново и бавно се изправете. Направете 2 серии от по 15-20 повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.