Добрата инхалация гони бързо и най-упоритата настинка

Инхалация – от това действие ползите са две в едно

инхалация
Добрата инхалация гони бързо и най-упоритата настинка

Патогенните микроорганизми и други вредители на здравето са атакувани от гореща пара. Нейното влияние се увеличава от бактерицидните свойства на етеричните масла, които се съдържат в лечебните растения. За целите на лечебната инхалация може да ползвате готови етерични масла.

Как се прави инхалация

На първо място, не забравяйте: ако температурата ви надвишава 37,5 инхалацията е противопоказна, защото рискувате да прегреете целия организъм. Инхалацията е много лесна. Дори не е задължително да имате уред. Трябва да имате само един голям съд и вряла вода. Останалото е да покриете главата си и да дишате.

Ако лекувате хрема, вдишвайте през носа и издишвайте през устата Продължителност на процедурата – около 10 минути.

Инхалации с етерични масла

За инхалация с етерични масла са подходящи: хвойна, евкалипт, бор, ела, канела, чаено дърво, розмарин. Можете да добавите няколко капки лимоново или портокалово масло, особено ако имате главоболие или сте стресирани.

За да не изплува маслото при инхалация, то може да се смеси предварително с малко сол. Така то не плува на повърхността. Този метод е подходящ и за ароматни вани. Не предозирайте – за качествена инхалация са необходими не повече от 3 до 5 капки. Не забравяйте да затваряте добре очите си по време на инхалация, защото някои от маслата са лютиви.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.