https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Добрата хигиена на ръцете може да ви спести доста заболявания

0

От детството ни се е набило в главите, че за истински добра хигиена ръцете се мият с топла вода

Ръцете трябва да бъдат чисти, за да не се заразим от опасни, а понякога и фатални заболявания. За това не е важно колко често, а по-скоро как ги мием!

ръцете
Учените експериментално доказват, че температурата не е от голямо значение, за да се отървем от опасни бактерии. Тя влияе незначително върху процента на отстранените микроби. В ежедневието дори и наполовина по-краткотрайно измиване от препоръчителните 20-30 секунди върши същата работа като продължителното. Най-голя-мото предимство на топлата вода не е хигиенно, а осигурява комфорт.

Микробиологично тестване на средата в предверието на тоалетните, където са мивките, редактира и друго правило – да сушим ръцете с топъл въздух, за да не заселваме с микроби влажната си кожа. Всъщност подсушаването с сешоар увеличава рязко – стотици пъти, циркулацията на болестотворни агенти. Те обратно се лепват по цялото тяло. По пресушената кожа пък могат да се появят незабележими цепнатини, които улесняват попадането на бацилите в организма.

Простото избърсване с еднократна кърпа е най-добрият начин за довършване на хигиената на ръцете. Ако ги няма, в топлите сезони може дори да си излезете от тоалетната с мокри ръце и да ги оставите да изсъхнат по естествен път.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.