Диетолозите реабилитираха микровълновата фурна

Микровълновата фурна е в почти всеки дом

 

микровълновата
Диетолозите реабилитираха микровълновата фурна

Преди време учени бяха на мнение, че използването ? не е полезно за човешкото здраве. Днес други западни експерти ни насърчават да я използваме активно. Защо?

На първо място, тя може значително да намали времето за готвене. А топлинната обработка е по-малка и кратка и това в по-малка степен влошава хранителните вещества в храните. За зеленчуци, например, е достатъчно да бъдат обработени само 5 минути.

Също така, микровълновата фурна е подходяща за дезинфекция на пластмасови съдове. Известно е, че бактериите като салмонела и Е. коли се размножават лесно върху дъска за рязане. И, според изследване на Университета на Уисконсин, за да се отървете от бактериите, е достатъчно да оставите дъската в микровълновата за пет минути, съобщава Stuff.co.nz. Същото важи и за мръсните гъби за миене на съдове. Специалистите съветват да добавете лимонов сок и оцет и да сложите гъбата в микровълновата за една минута.

Дори и при обработката на храните микровълновата ви позволява да „съживите“ кристализирания мед само за 30 секунди. Някои предлагат да се използва микровълновата фурна за рехабилитация на декоративна козметика. Например, ако сложите във микровълновата фурна отворена и засъхнала спирала, без четка, заедно с чаша вода, само за 5 секунди, тя отново ще стане годна за използване, и то в продължение на поне още няколко седмици.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.