Диетите не ни правят здрави! Напротив – диетите разболяват!

Диетите може да се спазват от хора, които имат заболяване и трябва да ядат строго определени храни. Всичко останало води до болест

диетите
Диетите не ни правят здрави! Напротив – диетите разболяват!

Диетите са опасни както за младите момичета, така и за бременните жени.

Изследователите подчертават, че по време на бременността жените трябва да наддават на тегло в рамките на нормалното (10-15 кг). Въпреки това, под натиска на обществото, много от представителките на нежния пол се опитва да поддържа перфектна фигура по време на бременност. Учените призовават жените да слушат препоръките на експертите.

Лошото е, че диетите не само че не работят, но и разболяват. Ето как стоят нещата у нас.

Всяко четвърто момиче в България спазва строга диета, за да има тънка и стройна фигура. При 15-годишните този дял нараства почти до една трета – 29,2%

Това сочат данните от международното изследване за ученическото поведение и здраве. То обхваща деца на 11,13 и 15г.

Момичетата се стремят към много слаб идеал и се опитват да смъкнат теглото си, рискувайки да се разболеят от анорексия и да умрат още преди да навършат 20 години.

Това е донякъде непонятно, тъй като наднорменото тегло и затлъстяването са значително по-чести при момчетата – 23,5%, докато при момичетата дебели и дебелеещи са едва 13%.

Сладкишите са любима храна на учениците. 48,8% от тях споделят, че захарните изделия са най-често консумираната от тях храна. На второ място са зеленчуците-41,1%, на трето са плодовете – 36,7%.

Българските ученици са на челна позиция по пиене и пушене. 30% от момичетата и 21 % от момчетата пушат поне веднъж седмично. По употреба на бира поне веднъж седмично юношите ни са номер 1 -16% при 13-годишните и 27% при 15-годишните.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.