Свалете 5 килограма за 5 дни с диетата „Стълба

За да е успешна диетата, трябва да отговаря поне на две условия. Първо, да е здравословна и разнообразна, второ – да има траен ефект

диетата

За диетата и за нейния успех второто е най-сложно, защото след всеки хранителен режим почти всички се връщат към обичайния си начин на хранене. А това неизбежно води до връщане на стопените килограми.

Създателите на диетата “ Стълба“ твърдят, че тя отговаря на двете основни изисквания. Макар рекламата й да е „5 кг за 5 дни“, всъщност става дума за няколко етапа по 5 дни. Тогава резултатът може да е значително по-сериозен, ако изходното тегло е много високо. Идеята е, че при неколкократно повтаряне на режима организмът постепенно привиква към него и не се отключва защитата на метаболизма.

Диетата е наречена така, защото изисква изкачването на 5 стъпала по пътя към идеалната фигура. Едва след това може да се почувства резултатът.

1. Прочистване

Началната стъпка често е най-сложна. През този ден трябва да прочистите организма от натрупаните отпадни вещества и токсини, които оказват негативно влияние на теглото. С изследване е доказано, че през първия прочистващ ден вече реално се свалят килограми.

Менюто включва 1 кг ябълки, литър вода и 8 таблетки активен въглен. Не е необходимо да се смесват. През деня ядете ябълки и пиете по малко вода. Таблетки вземате през два часа, задължително с вода.

По какъв начин става прочистването? Ябълките и водата образуват пектинов облак, който запълва стомаха. А активният въглен подпомагат изхвърлянето на отпадните вещества.

2. Възстановяване

Втория ден трябва да посветите на стомаха си, който е заселен с патогенни бактерии. За да се избавите от тях и да възстановите микрофлората му, трябва да наблегнете на млечнокисели продукти с натурален произход. Точно те гарантират възстановяване на полезните бактерии в стомаха. През втория ден свалянето на килограми продължава.

Трябва да изядете 1 кг кисело мляко, разделено на няколко порции. Маслеността му не бива да преви-
шава 1-2%. Добавете към него и нискомаслена извара, отново натурална. Трябва да изпиете минимум 1,5 л вода. С тези продукти реално прочистването на организма продължава.

3. Енергия

Стигнали сте до средата на диетата и може да си позволите леко разпускане. Организмът се зарежда с енергия най-лесно от сладки продукти, но това не означава да ядете на воля шоколад, а натурална глюкоза. Тя се съдържа в меда и в стафидите. Но помнете, че трябва да се заредите, а не да се презаредите. Затова бъдете умерени. През този ден отсъства ефектът на отслабване, дори може да качите 1 кг, но не се притеснявайте.

За деня са ви позволени 300 г стафиди, 2 с.л. мед, може да хапнете и компот от сушени плодове. Не забравяйте да пиете много вода. Фруктозата ще попречи на глада, а освен с енергия организмът ще се зареди с полезни витамини и минерали.

4. Изграждане

Сега трябва да дадете правилна посока на организма си, за да започне да изгаря мастните натрупвания, а да запази мускулната маса. Това се получава най-качествено с белтъчна храна. През този ден ще намалите теглото си само с половин килограм. Не се притеснявайте, това е заложено в програмата и е необходима основа за следващия ден.

Позволявайте си пилешко или пуешко месо. Приготвяйте го печено във фурната, варено или на пара. Може да добавите зелени подправки и свежи листни зеленчуци.

5. Отслабване

При последната стъпка от диетата в менюто се включват фибри, които организмът преработва дълго време. С тяхна помощ може не само да си задоволите глада, а и да се спасите от него за няколко дни. Процесът на преработка на фибрите е свързан с отделянето на енергия, почерпана от мастните натрупвания. По този начин може да се избавите от 2,5 кг мазнини, но това важи за хората с наднормено тегло. При останалите загубата ще е около 1-1,5 кг.

През петия ден може да включите в менюто си разнообразни продукти, но по-голямата му част трябва да са пресни зеленчуци, плодове, пълнозърнести. Не забравяйте водата.

По време на диетата всеки ден се качвайте на кантара сутрин и вечер. Водете си дневник не само за килограмите, а и са своите усещания. Върнете се към записките си, когато решите да преминете отново по стълбата, но това трябва да е поне след 7 дни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.