Кои продукти трябва да се изхвърлят от менюто на зрялата жена?

Всички жени мечтаят да бъдат млади, здрави и привлекателни колкото се може по-дълго. И за да постигнете този ефект, е достатъчно да направите промени в ежедневната си диета.

Всеки от нас има свои собствени хранителни навици , формирани в детството. Но често това, което е било подходящо или добре понасяно в ранна възраст, не винаги е добро за зрял човек.

С преодоляването на 50-годишния етап от живота, някои процеси в тялото започват да се извършват по различен начин. Според лекарите, след 50 години започва времето на значителни промени и принудителната промяна на вкусовите навици. И ако правите всичко правилно, тогава лесно можете да кажете, че след 50 години животът току-що е започнал!

Какво да ядем за обяд?

Разумното балансирано хранене ще ви помогне не само да получите мечтаната фигура, но също така и за подобряване на състоянието на кожата, ноктите, косата, както и положително ще се отрази и на самочувствието.

Днес ще ви кажем кои продукти трябва да се изхвърлят от менюто на зрялата жена и кои, напротив, трябва да бъдат включени във вашата диета, ако вече сте или приближавате 50-те години.

ВРЕДНИ ПРОДУКТИ ЗА ЖЕНИ СЛЕД 50 ГОДИНИ

1. Бобовите култури

Бобовите култури определено са полезни. Въпреки това, в напреднала възраст фасулът може да изиграе жестока шега с жената. Продукти като боб, грах, соя, леща и други бобови растения могат да предизвикат оригване, увеличаване на газовете в корема и киселини. Бобовите растения не се препоръчват за хора, страдащи от заболявания на стомашно-чревния тракт в остра форма.

2. Преработено месо

Кажете „Не!“ на преработеното месо под формата на колбаси, наденички, кренвирши и консерви. Като изключите тези продукти, значително ще удължите живота си!

3. Масло

Хлябът и маслото, разбира се, са вкусни, но изобщо не са полезни, особено за тези, които са преминали през 50-годишния етап. Намаляването на консумацията на масло и други наситени мазнини ще помогне за намаляване на холестерола и снижаване на риска от сърдечни заболявания.

4. Ориз

Тази точка наистина е изненада! Оказва се, че използването на ориз във връзка с неговия фиксиращ и затягащ ефект трябва да бъде ограничено. Голямото количество ориз може да предизвика запек. Някои сортове са противопоказани за употреба при сериозни стомашно-чревни заболявания и наранявания на лигавицата на вътрешните органи.

Но, ако храносмилането е нормално и няма тенденция към запек, оризът е напълно възможен и препоръчителен за употреба, макар и умерено.

5. Пуканки

Пуканките съдържат достатъчно калории. В тях има много мазнини и съответно калории (голяма опаковка пуканки може да съдържа около 1200 калории).

Освен това, царевичното олио за пържене може да причини много големи белодробни проблеми. При нагряване ароматизираното масло с диацетил, което се използва за пържене на пуканки, се образуват много токсични вещества, които могат да засегнат белите дробове, да предизвикат недостиг на въздух и дори да причинят рак. По-възрастните хора са особено засегнати и предразположени към такива заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.