https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

С подходяща диета може да излекувате ето тези 3 болести!

0

Ако спазвате подходяща диета, може не само да се предпазите от тези три болести, но и да ги излекувате

dieta
Кои са причините за остеопороза?

Недостигът на калций няма нищо общо. Проблемът е в храната, която съдържа или прекалено много киселини, или белтъчини. Белтъкът се разпада на аминокиселини, които повишават киселинността. Употребата на голямо количество животински белтъци кара организма да извлича калция от костната тъкан, за да неутрализира въздействието на киселините.

Каква диета да се спазва, за да се предпазим от остеопороза?

Яжте продукти, съдържащи вит. D, който помага за усвояването на калция от храната. Избягвайте кафе и кока-кола. Включете повече плодове и зеленчуци, съдържащи вит. К, който помага да се възстанови костната тъкан.

Защо се разболяваме от диабет?

Захарта не предизвиква диабет; високото й съдържание в кръвта е по-скоро следствие. Истинската причина за диабета тип II са мазнините в мускулните клетки. Контролът на глюкозата в кръвта се извършва от бета-клетките, намиращи се в задстомашната жлеза. Когато се повиши нивото на захар след хранене, те отделят инсулин, който спомага за поглъщането на глюкозата. Но при употреба на вредни мазнини бетаклетките престават да разпознават глюкозата, което води до повишаването на нивата на захарта.

Каква диета да спазваме при диабет?

Избягвайте мазни храни, полуфабрикати, масло, месо, мазни млечни продукти и повечето растителни масла. Мазнините, постъпващи с фибрите, са полезни -например орехи, фъстъци, семки, сусам.

Защо се появява акнето?

Това може да бъде повишаване на нивото на инсулин в организма в резултат на употреба на готова храна. На въздействието на дразнещите кожата вещества противостоят омега-3 киселини. Затова липсата им може да способства за развитието на акне.

Препоръчителна диета. Старайте се да употребявате продукти с ниско съдържание на захар, повече плодове и зеленчуци, както и храни, съдържащи фибри. Това ще помогне да нормализирате нивото на
инсулина. Яжте повече орехи, семена от лен, спанак и ягоди – всички съдържат омега-3 киселини. Избягвайте пържена и мазна храна.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.