https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кой метод гарантира бърза и точна диагноза?

0
термовизия

Термовизуалната диагностика е надежден, бърз и сигурен метод за откриване на сериозни заболявания

За точна диагноза термовизуалната диагностика е най-добра, затова и е позната и се прилага успешно по света вече повече 20 години

Диагноза се послятавя трудно, ако няма модерна техника, която да помогне и да гарантира точността.

Този точен и надежден метод все още не е много популярен в България.

Оригиналното му наименование е Medical Digital Infrared Thermal Imaging (DITI). Това означава цифрово визуализиране, базирано на нормално за тялото топлинно излъчване в невидим за окото инфрачервен спектър, обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ д-р Васил Маринов. Доктор Маринов е от  XXII диагностично-консултативен център в София, който практикува този метод от 15 години.

Топлинният метод е особено ефикасен, когато бързата и точна диагноза може да е животоспасяваща

При съмнения за остър апендисит например може да улесни хирузите, ако пациентът им е малко дете. Обичайно малките деца не могат да обяснят опалкването си. С термовизия острият апендисит може да се засече за 3 минути, а точността на диагнозата е 96%. Използването й при “ остър корем“ може да намали броя на операциите 4 пъти. По инфрачервеното излъчване може да се открият скрити форми на тромбофлебит и други проблеми с вените, които външно не се забелязват. Лесно се регистрира и съвсем ранна бременност.

Ракът на млечната жлеза е сериозен проблем в онкологията. Статистиката сочи, че с този метод се открива в съвсем ранен стадий, докато при обикновеното рентгеново изследване резултатите при мамографията е 23%, а има и доза на облъчване. При термовизията няма облъчване, а достоверността е 98%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.