https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Диагноза по краката – погледнете и разберете!

0

Оказва се, че краката могат да говорят и лесно може да си поставим диагноза по краката

krakata

Те може да ни подшушнат за проблеми от витаминозен дефицит, та до здравословни проблеми, свързани с щитовидната жлеза.

Без косми 

Не е нужно да изглеждаме като хобит, разбира се, но тоталната липса на окосмяване по краката е сигнал, че имаме проблем с кръвообращението. Ако не може да напипате пулса на глезена си, потърсете консултация с доктор.

Студени стъпала 

Хипотироидизмът, или понижената функция на щитовидната жлеза, може да повлияе на организма ни по няколко начина. Ако стъпалата са студени, то не е изключено да имате нужда от преглед при ендокринолог. Други симптоми, свързани с нефункционираща правилно щитовидна жлеза, са сухата коса и кожа, умората и необяснимото покачване на килограмите.

Подути и болезнени палци 

Подутите, болезнени, червени и топли палци на краката са запазената марка за подаграта. Тази форма на артрит е причинена от повишените нива на пикочната киселина в кръвта. Въпреки че се смята, че подаграта е предимно причинена от прекомерната консумация на месо, всеки десети случай на това заболяване е свързано с последиците от някои видове диети.

Суха и люпеща се кожа 

Ако забележите, че кожата на стъпалата ви, особено между първия и втория пръст, е необичайно суха, люспеста и сърбяща, то тогава нищо чудно да сте се сдобили с гъбична инфекция.

Затруднено ходене

Ако да стоите на краката си ви носи дискомфорт, то тогава това може да значи няколко неща. Трудност при усвояването от организма на калция, неадигностицирана фрактура или анорексия.

Калий, калций и дори ниско съдържание на натрий в организма може да причинят спазми в краката.

Неочаквана вкочаненост 

Ако краката или стъпалата ви без видима причина се вкочанят, това може да означава, че прекарвате прекалено дълго време седнали, но може да е доста по-сериозен сигнал за повредени нерви, фибромиалгия или множествена склероза.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.