https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Знаете ли коя женска болест предразполага към диабет?

0

Малко известно е, че в рисковата група на болните от диабет спадат и млади жени с кисти на яйчниците

Диабет – заболяване, което се появява незабелязано и се лекува изключително трудно.

Както вече стана ясно, в рисковата група на болните от диабет спадат и млади жени с кисти на яйчниците. Затова е наложително по-често да се провеждат прегледи при гинеколог.

диабет
Коя женска болест предразполага към диабет?

Жените с кисти на яйчниците са склонни да развиват резистентност към инсулина, което постепенно може да прерасне в диабетно разстройство.

Предразположените към диабет трябва да си правят профилактични прегледи, които могат да открият евентуална предпоставка за болестта, преди тя да се развие. Ако случайно са налице кисти на яйчниците, то лечението трябва да започне колкото е възможно по-скоро.

Освен това, трябва да се започне и превенция на диабета. А ако изследванията показват наличие на диабет, да се пристъпи незабавно към лечение. Лечението включва индивидуален диетичен режим, повишена двигателна активност и медикаментозна терапия. Заедно с диетичния режим се прилага и физическа заетост. Сред най-ефикасните средства, прилагани в развитите европейски страни, е групата медикаменти, известна като DPP-4 инхибитори. Затова е необходимо жените с киста на яйчниците и с предпоставка за диабет да бъдат добре информирани.

Лечението с тях забавя естествения ход на диабета и отлага инсулиновата терапия, която често е по-скъпа и значително влошава качеството на живот на пациентите, пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.