Ако искате да се предпазите от диабет тип 2, станете веган!

Диабет тип 2 е заболяване, което настъпва след не особено здравословно хранене, застоял живот и прием на много сладки храни

Диабет тип 2

Диабет тип 2 не е зависим от инсулина. Често за да се справят с това заболяване, болните са подложени на диета.

Оказа се, че за да има трайно подобрение, както и за да не се появи отново това заболяване, трябва човек да стане веган.

Tакава препоръка са направили учените от The public university of Tarragona. Според тях, консумацията на продукти от животински произход увеличава риска от развитие на диабет. Това е особено показателно за хората, които са над 40 години. тази информация първо беше публикувана в английското издание Дейли мейл. Вреди на тялото може да предизвика дори консумацията на супена лъжица масло (около 12 грама).

Учените призовават да се заменят наситените животински мазнини, със зехтин и ядки. Тези заключения са представени на базата на наблюдения на 3349 доброволци. Наблюденията са продължили почти пет години. Оказа се, ако човек се откаже от животинските мазнини и масла, може да подобри състоянието си. И тук лекарите подчертават нещо много важно – отказът не трявба да е завинаги. да, препоръчително е да станем вегани, за да се предпазим от диабет тип 2, или да се излекуваме от него, но това не означава, че трябва да продължава цял живот. Например – ако вместо една лъжица масло използваме полвин, рискът от диабет тип 2 намалява наполовина.

Също така, животинските продукти и тяхната честа консумация са свързани с развитието на рак, сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Експертите смятат, че месото и яйцата могат безопасно да бъдат заменени с бобови храни и ядки. Те съветват да се намали количеството на животински протеини в храната и плавно да се осигури преминаването към зърнени храни, боб и зеленчуци.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.