https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Всяко дете индивидуално понася изпитанието детска ясла

0

В Мичиган беше проведено изследване на деца в предучилищна възраст за това как понасят ходенето на детска ясла и дали наистина това е изпитание за повечето хлапета

Детска ясла или отглеждане у дома – зависи от условията!

Това е дългогодишен проект, започнал през 1962 г. Сто двадесет и три афроамерикански деца от бедни семейства.  Те в най-ранна възраст започнали да посещават по половин ден детско заведение. За тях това се оказало от изключителна полза. В сравнение със свои връстници, които не са ходили на ясла, 50-годишните днес експериментални лица имат по-високи доходи. Те са създали са семейства и са много по-оправни от връстниците си.

Дългогодишно английско изследване, започнало през 1997 г. и обхванало 3000 деца, е доказало положителния ефект за социалното поведение. Положителен ефект има и върху успеваемостта в училище от добрите грижи, полагани за децата в ранна възраст в детски заведения. Тук трябва да подчертаем дебело, че става въпрос за деца, които са ходели на детска ясла и за които са били полагани адекватни грижи. И към които, естествено, е имало и добро отношение.

Независимо дали едно малко дете се отглежда вкъщи или другаде, семейният фактор, произходът на родителите, условията у дома оказват много важни и трябва да се вземат под внимание.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.