Първи стъпки за детоксикация на организма у дома

Комплексните процедури за детоксикация на организма в салона, разбира се, са нещо прекрасно, но има и малки стъпки, които можете да предприемете у дома

детоксикация на организма
Първи стъпки за детоксикация на организма у дома

Детоксикация на организма у дома се провежда в началото на всеки нов сезон. Това са процедури лесни и достъпни за всеки, който има желание и е достатъчно амбициран. Тези процедури за детоксикация на организма у дома няма да подействат мигновено, но сработват в перспектива. За да имате здрав организъм, понякога безнаказано си позволявате дребни удоволствия. Възползвайте се от някои прости съвети, които ще изчистват клетките ви всеки ден.

За да усилите ефекта, се постарайте да отстраните или намалите употребата на следните токсини: кафе, алкохол, цигари, хидрогенизирани мазнини, захар, както и химически средства за лична хигиена. Освен това избягвайте стресовите ситуации.

Пазете се от обезводняване, тъй като то пречи на тялото ви да отделя отработените „отпадъци”: при нормална обмяна на течности токсините се извеждат от само себе си. Целта е от 5 до 15 чаши чиста вода дневно. Но не се насилвайте, а пийте толкова, колкото изисква организмът ви.

Чаша гореща вода и изцеденият сок от 1 лимон безусловно не заменят сутрешното кафе, но са отлично начало на деня. Горещата вода меко разбужда организма, а сокът от лимон алкализира стомаха, влияе благотворно на храносмилането и регенерацията на чернодробните клетки.

Свежите продукти без опаковка са най-полез-ни за организма. Те съдържат не само чисти витамини, минерали и микроелементи, но и ферменти, киселини, които липсват или са изключително малко в термично обработената храна или полуфабрикатите. Избирайте сезонни продукти, които не са торени, за да съзреят по-бързо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.