https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

8 суперхрани за дълготрайна детоксикация

0

Тези осем храни са идеално, дълготрайно и ефективно средство за детоксикация по всяко време на годината

Детоксикация може да правите и докато се храните. Стига да изберете подходящите продукти.

детоксикация

ЦВЕКЛО

Възстановява pH баланса на тялото, освен това е богато на такива хранителни вещества като желязо, магнезий, цинк и калций. Силните му изчистващи свойства и добрата детоксикация, която осигурява, се поддържат от високото съдържание на бетаин и пектин.

АВОКАДО

Просто не можете да сбъркате с този суперпродукт. Този плод представлява интерес от няколко гледни точки. Съдържащият се в него глутатион помага за отстраняването на токсините и в същото време има антиканцерогенни свойства. Освен това високото съдържание на калий се асоциира с добро здраве на черния дроб.

ЗЕЛЕ

Благодарение на серосъдържащите съединения помага за разрушаването на вредните химически вещества, попадащи в организма с лекарствата или пестицидите. Сокът от зеле е отлично средство за детоксикация.

АРТИШОК

Съдържа пробиотика инулин, който организмът използва, за да подпомогне сформирането на здрава микрофлора на червата. Това сваля напрежението от черния дроб, следователно подобрява и процесите на детоксикация.

БОБ МУНГО

Едногодишно бобово растение, отглеждано заради семената и кълновете си. Съдържат много витамин С, витамини от групата В, витамин Е, желязо, калий. Подобно на лещата поглъща токсичните остатъци от стените на червата.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Съдържа изобилие от антиоксиданти, които го правят превъзходно средство за извеждане на токсините от всички части на тялото. Освен това е богат на катехини, които подобряват функцията на черния дроб.

КРЕСОН

За негова родина се смята Иран, или по скоро Персия. Бил е известен на египтяните и на римляните. В древността се е използвал за набавяне на полезни вещества чрез храната, за успокояване на нервната система, както и за подобряване на съня. Листата на кресона са богати на витамини от групата В, С, каротин, рутин, калциеви соли, магнезий, желязо, йод и фосфор. Естествено пикочогонно средство, защитава клетките от свободните радикали и повишава активността на чернодробните ферменти.

ЛИМОН

Един от най-ценните продукти за детоксикация благодарение на високото съдържание на пектин и бетаин, поддържащи черния дроб. Изцеденият и разреден с вода сок е прост начин за приложение във всекидневието. Трябва да се има предвид, че за изчистване на организма трябва да се използват органични продукти, а не отгледани по промишлен метод с прилагане на пестициди и други химически вещества.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.