Кафето, цигарите и алкохола – три важни причини за спешна детоксикация

Нужда от спешна детоксикация има всеки, който по един или друг начин злоупотребява с кафе, цигари и алкохол

detoksikaciya

Замърсена околна среда, некачествени хранителни продукти, стрес, липса на физическа активност – всички тези фактори са вредни за организма ни.

Пролетта е най-подходящото време за почистване – не само вкъщи, но и на тялото и ума. Според учените всяка година консумираме около 3,75 л пестициди (с които обработват плодовете и зеленчуците), 5 кг изкуствени консерванти и хранителни добавки и още 2 кг вредни вещества, които вдишваме. За съжаление е невъзможно да избегнем тази токсична атака, но може да опитаме да съкратим до минимум потреблението на отровни вещества.

Токсините са протеинови вещества oi бактериален, растителен или животински произход. Натрупването им в големи коли чества влияе негативно на всички функции и системи на тялото. Вредните вещества, които попадат в организма отвън, ни правят много по-податливи на инфекции, влошават циркулацията на кръвта и увеличават риска от болести. За щастие тялото ни притежава гениалната способност да се самопочиства. Но за целта му е нужна помощ от наша страна.

Има много методи за детоксикация.

Главното е да изберем един от тях и да проведем предварителна подготовка. За начало е необходимо да определим най-вредните източници на токсини лично за нас и да се откажем от тях. Разбира се, алкохолът и цигарите са лидери в черния списък. Замислете си струва ли си цената, която плащате за вредните навици – здравето и красотата. Цигарите не само влошават дейността на много от вътрешните органи на тялото, но и въздействат отрицателно на външния вид – лишават кожата от свежест и еластичност, водят до потъмняване на зъбния емайл, правят косата и ноктите чупливи.

Никотинът пречи и на усвояването на много витамини (най-вече на витамин С). Прекомерната и честа консумация на алкохол също е вредна, най-вече за черния дроб – органът, който отговаря за извеждане на отровните вещества от организма. Още едно негативно качество на спиртните напитки е, че дехидратират, което оказва влияние на външния вид.

Отнасяйте се с повишено внимание и към кафето – излишъкът от кофеин предизвиква безсъние и главоболие, повишава кръвното налягане, възпрепятства усвояването на минералите и витамините. Ако искате да помогнете на тялото си да се пречисти, откажете се също от консервираните храни, полуфабрикатите, газираните напитки и всички продукти, съдържащи изобилие от изкуствени съставки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.