https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Детето се размотава – протест или темперамент?

0

Понякога детето нарочно върши по-бавно някои дейности, не защото е мързеливо или защото не иска да върши нещо, а защото това е безопасно за него

Детето се размотава – протест или темперамент?

Но има моменти, в които детето ви просто няма да може да се справя бързо и ефективно. Заслужава ли си да правите проблем от това? Дали става въпрос само за темперамент или има и още нещо? Отговор на този въпрос дава статия, публикувана първо във вестник „Всичко за семейството“.

Обяснение за прекалено бавните действия е адаптирането към неприятна ситуация – предстои раздяла с родителите и среща със строгата учителка. Вместо да се карате на детето, опитайте се да откриете причината – това ще ви помогне при разрешаването на проблема.

Сложете край на сутрешното бързане, разделете се с обичайната си нервност и се заредете с добро настроение, препоръчват специалистите. Това е достатъчно детето да стане послушно и по-организирано.

Експертите напомнят, че малкият човек се нуждае от родителската обич тъкмо когато най-малко я заслужава. Затова го подкрепете, говорете с него и нека се опита с ваша помощ да преодолее недостатъка си.

Анализирайте сами ситуацията – вие давате нареждания и очаквате незабавното им изпълнение. Отговорете си дали искате детето ви да си изработи подобно поведение – безусловно да се подчинява.

Вместо постоянно да го пришпорвате и да четете морал, оставете ученика поне веднъж да закъснее. Нека изпита последствията от мудността си – мъмрене от учителя, забележка в бележника. Може би точно това ще сложи нещата в ред.

Преди да се разделите сутрин, не засипвайте детето си със заръки. По-добре му кажете:“ Обичам те, до довечера“ . Положителната нагласа върши чудеса, съветват от вестник „Всичко за семейството“

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.