https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Десислава Стефанова: Гъвкавостта се придобива с времето

0

Десислава Стефанова, позната от камбоджанския „Сървайвър“ обяснява защо танците на пилон могат да бъдат и спорт

desislava stefanova
Десислава Стефанова

„Не съм се занимавала с нищо свързано с художествена гимнастика и въздушна акробатика, преди да започна с този вид спорт. Плувала съм дълго време, играла съм волейбол, винаги съм спортувала, но различни неща. Преди около 4 години се запалих no Pole Dance и започнах да тренирам с една руска школа, както момичетата идват при мен сега“, обяснява пред списание „За жената“ Деси, която познаваме от участието й в „Сървайвър“ – Камбоджа. Тя насърчава всеки, който проявява интерес, да опита това занимание, дори да няма предварителна подготовка. Деси, която е и модел на „Ивет фешън“, твърди, че гъвкавостта се придобива след време. Тя гарантира, че след няколко месеца работа вече може да се правят шпагати. „Доставя ми удоволствие да тренирам момичетата и да ги уча на нови неща. Не правим еротични движения, а спортуваме“, казва тя.

Кои са първите стъпки в танците на пилон?

На всеки от елементите на пилона, на воалите, които се спускат от тавана, или на обръча, който също виси от тавана, има базови упражнения. Първо се започва от по-лесните. Десислава Стефанова преценява кой каква физическа подготовка има, за да му даде упражнения с подходящата сложност.

Ефектът от тренировките е, че покрай забавлението цялото тяло се оформя. Повечето движения са вид повдигания във въздуха от ръцете, корема и гърба и тези зони също се стягат.

СЛЕЛ КОЛКО ТРЕНИРОВКИ СЕ ПРАВИ СПУСКАНЕ НА ПИЛОН С ГЛАВАТА НАЛОЛУ?

„Има момичета, които са го правили на първата тренировка. Всичко е индивидуално. За начинаещи давам това упражнение между 3-та и 5-6-а тренировка. При мен идват и деца. Те са по-безстрашни. Катерят се, спускат се с главата надолу. При тях е голяма веселба. И резултатите се виждат по-бър-зо“, казва пред списание „За жената“ Деси.

Що се отнася до воалите, те са захванати за тавана. Има различни връзвания на ръцете и краката, които трябва да се научат, а след това всичко е лесно. Има и сложни елементи, например качване най-отгоре на воала и превъртане до долу. От трите елемента за тренировка най-лесен е обръчът, който е закрепен за тавана. Там също има различни упражнения. Може трениращият да увисне на един крак. Към обръча има специална ръкохватка, която се използва за безопасност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.