https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Успешният брак спасява от деменция

0

Мъже, ако не искате да страдате от деменция, намерете си умна жена

demeciya
Успешният брак спасява от деменция

Много мъже признават слабостта си към очарователни глупачки. Британски учени обосновали несъстоятелността на подобна позиция. Оказва се, че за да живееш дълъг и наситен живот, е крайно важно да избереш за партньор правилната жена.
Според Лоурънс Уоли от Колежа по медицина и естествени науки при Абърдинския университет желаещите да избегнат неприятната деменция мъже трябва да избират умни и начетени жени.

Успешният брак спасява от деменция

„Майките рядко говорят за това със синовете си, но трябва да ги предупреждават, че умът на партньорката е най-добрият „буфер“ за защита от старческо слабоумие“, пояснява той в своя лекция в Оксфорд.

До този извод изследователите стигат, анализирайки живота на идентични близнаци . Тези, които се движат в „правилното“ от тази гледна точка общество, по-рядко заболяват от деменция. Посещения на музеи, изложби, четене, решаване на кръстословици, интелектуални беседи помагат да се избегне болестта на Алцхаймер.

Интересното е, че повишен риск да се сблъскат със старческо слабоумие съществува и при хората, които са били лишени от майка си на възраст до 5 годинки. Може би смъртта на близък човек отключва процеси, влияещи върху менталното здраве след 70 – 80 години, предполагат учените.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.