Оживените булеварди могат да доведат до деменция

Деменция – наказанието на градските живтели. Деменцията е заболяване, което се среща все по-често при жените и мъжете, които живеят в градовете

деменция
Оживените булеварди могат да доведат до деменция

Деменция, известна също така и като сенилност, е широка категория от мозъчни заболявания. тези заболявания причиняват в по-дългосрочен план и често постепенното намаляване на способността да се мисли.

Всеки човек е уникален. Поради тази причина боледува от деменция по свой собствен начин. Различните видове деменция са склонни да засегнат хората по различен начин, особено в ранните стадии.

Поради спокойния живот и чиста храна, както и заради диетата, която спазват, малко вероятно е хората на село да страдат от деменция.

Известно е, че оживените пътни артерии в градовете са източник на замърсен въздух. Но шумните градски булеварди са опасни не само поради тази причина. Както се вижда от изследването на канадските експерти, дълъг престой в близост до оживените булеварди и магистрали се отразява отрицателно на мозъка. Това е така поради шумовото замърсяване.

Оказа се, хората, които са живеели най-близо до оживени пътни артерии, страдат от повишен риск от деменция и симптоми на необратима невродегенерация. Може би един от всички десет случая на деменция е причинен от въздействието на пътищата. Въпреки това, шумните градски булеварди не влияят на вероятността от развитие на болестта на Паркинсон или множествена склероза.

Но рискът от деменция варира. Например, хората, които живеят в рамките на 50 метра от оживен път е около 7% по-вероятно да започнат да страдат от деменция. Хората, живеещи в радиус от 50-100 метра – 4%, а ако радиусът е 100-200 метра, рискът се е увеличава с 2%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.