https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се държим с децата, за да им дадем добро възпитание?

0

Ясните правила и недвусмислените ограничения улесняват възпитанието на децата и даряват допълнително спокойствие на родителите

Децата предпочитат да изпълняват принципни заповеди, отколкото постоянно да бъдат изправени пред нови и нови нареждания и забрани.

децата
Как да се държим с децата?

Когато децата са съвсем малки, родителите трябва да определят какво е позволено и какво не и тези ограничения трябва да се отнасят за всички области на живота. По-големите деца могат да допълват чрез преговори вече съществуващите правила и по този начин да разширяват или променят сферата на правата си. Учете малките деца на дисциплина навреме, за да не съжалявате, когато децата пораснат. Имайте предвид, че колкото по-рано започне овладяването на правилата, толкова по-добре за вас

В семейството трябва да има строги правила, които да се спазват, но при всички случаи трябва да не се нараняват интересите и достойнството както на възрастните, така и на децата. Повтаряйте тези правила винаги, когато е необходимо и не отстъпвайте от онова, което изисквате.

ВАЖНИ ПРАВИЛА НА ПОВЕДЕНИЕ

– При разговор гледайте детето си право в очите.
– Сериозността на вашите заповеди може да бъде подчертана и с езика на тялото, с интонацията и изражението ви.
– Бъдете последователни и настоятелни. Няма смисъл да изисквате нещо, а после да го обезсмисляте с мълчанието си.
– Наказанията са позволени, но никога не прибягвайте до лишаване от обич или към бой. Най-смислени са мерките, които имат тясна връзка с неправилната постъпка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.