Заредете се с лечебна енергия от дърветата

Широко известно е, че от дърветата човек може да се зареди с лечебна енергия

Дърветата лекуват, и в следващите редове ще разберете как точно да се възползвате от тяхната лечебна сила.

darvetata
Заредете се с лечебна енергия от дърветата

Но тя може да се приготви и в запас. Ако попаднете на горско сечище, трябва да се възползвате от случая и да се снабдите с малко стърготини (трици). Само не бива да смесвате стърготини от различни дървета! Тополата лекува едни заболявания, а липата – съвсем други.

Добре е да не смесвате стърготините дори от различни дървета от един и същи вид. Имайте предвид, че свежите са много по-ефективни от старите. Ако разполагате с парче от нужното дърво, лесно можете да си направите пресни трици.

За лечение се използват малки торбички, пълни със стърготини, като размерът им варира в зависимост от нуждата – най-често събират до 200 грама. Торбичките се ушиват от памучен плат.

При възпаления, разстройства и повишена температура добър ефект дават тополовите стърготини

Поставете торбичката на мястото на възпалението за 1 – 2 минути. След това за 2 – 3 минути притиснете торбичка с дъбови, борови или брезови стърготини.

Ако имате възпаление в мускулите, за възстановяване на потенциала можете да използвате торбичка със стърготини от липа. Поставете я за по-дълго от стърготините на тополата, защото липата като правило е „слабо положителна“ – тя отпуска и успокоява.

При лечение на ставите се използват „патрондаши”, състоящи се от няколко торбички с различни смеси. Можете да ушиете две широки ивици материал, така че да се получат отделни „джобове”, които се пълнят със стърготини от различни дървета и се зашива свободната страна (за да не се разсипват). С тях се увиват ставите за определено време.

Ако се съчетаят такива видове като топола и липа в равни пропорции (един джоб с топола, един – с липа), можете да поставяте „патрондашите” за по няколко часа. Възрастните хора са много податливи на тази терапия „ ставите се успокояват и престават да ги болят, минават и зачервяването и отокът.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.