Британски учени: жените над 50 години не бива да носят дънки

Носенето на дънки трябва да бъде съобразено с фигурата и възрастта, затова е най-добре да се избягва купуването на готови модели

дънки
Изследователи от организацията CollectPlus са изказали мнение, според което жените над 50 години не бива да носят дънки.

След една определена възраст дънките трябва да изчезнат от гардероба на нежния пол. Въпреки това, експертите не са казали защо. Това мнение е изказано на база статистика, пише Svopi.ru.

Според статистиката, 25% от жените след 50 години трудно си намират подходящ модел дънки. Всяка четвърта дама трудно си намира дънки с коригираща форма.Поради тази причина правят компромиси, които водят до неудобства. Тези неудобства може да са причина за някои проблеми със здравето. Между другото, още един интересен факт/ След проучване, проведено от немска фирма за производство на домакински уреди, се оказа, че жените ценят дънките повече от една нова романтична връзка.

Почти една трета от жените носят любимия чифт дънки по-дълго време, отколкото е продължила връзката им с мъжете. всяка 20-та жена се разделя с партньора си, преди да се раздели с любимите си дънки. Като цяло, нежния пол ползва един чифт дънки около 4 години.

През това време настъпват промени в тялото, като напълняване или отслабване. Тесните дънки са едно от най-устойчивите явления в съвременната мода. Хората, които искат да подчертаят формата на тялото си, ги носят навсякъде – от работа, до концерти и театри.

Д-р Карен Бойл казва: Носенето на тесни дънки може да предизвика синдром на Bernard-Roth, вид неврит, който не е много полезен за здравето. При натиск на един от нервите, които преминават през външната част на бедрото се чувства изтръпване и болка. Този симптом често е игнориран от дамите, а това може да има опасни последици за здравето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.