Най-добрите съвети за дълголетие и здраве! Прочетете и запомнете!

За дълголетие и здраве спазвайте тези съвети, които ще ви донесат много повече полза за здравето, отколкото разни хапчета и диети

dalgoletie-i-zdrave
Най-добрите съвети за дълголетие и здраве! Прочетете и запомнете!

Живейте така, както смятате за нужно, не се съобразявайте с чуждото мнение. Това ще ви помогне максимално да избегнете различни депресии и лошо настроение.

Опитайте се да сте щастливи! Намерете си половинка, обичайте и проявявайте нежни чувства. Известно е, че ендорфините – хормоните на щастието, които се изработват в организма на влюбения човек, спомагат за укрепването на имунната система.

Сънят в прохладна (при температура 17 – 18°С) стая ще съхрани задълго младостта ви. Именно температурата на въздуха влияе на процеса на обмяна на вещества в организма и ако е по-висока, човек започва да изглежда много по-възрастен.

Бъдете активни! Спортуването по 8 минути дневно значително ще удължи живота ви.

Не забравяйте да се поглезите. Полезно е от време на време да си позволявате нещо вкусничко.

Не таете нищо у себе си. Доказано е, че най-често от злокачествени заболявания страдат затворените хора. Споделяйте с роднини и приятели проблемите си!

Известен е законът за труда. Хората, чиято работа е свързана с големи физически натоварвания, имат нужда от лек, без каквито и да е усилия отдих. Тези пък, които се занимават с умствена дейност, най-добре е да отпочиват чрез физически труд.

Когато разпределяте времето си през деня, трябва да предвидите време за почивка и храна, иначе стресът е неизбежен. Безпорядъчно прекараният ден, без никакъв режим, ще ви направи уязвими за различни заболявания.

Сънят е много важен. Дълбокият и продължителен сън е много полезен за нервната система.

Разбира се, продължителността му при всекиго е индивидуална, но специалистите съветват да спим не по-малко от 8 часа на денонощие. Постоянното недоспи- ване повишава уморяемостта на организма и снижава активността на човека.

За да избегнете безсънието, желателно е един час преди сън да прекратите какъвто и да било физически или умствен труд.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.