Поливайте късата коса, за да порасне!

Доста от нас не могат да си представят женствеността без дълга коса

дълга коса

Какво може да забърза темповете на растежа на един от атрибутите на женствеността? Ето няколко изпробвани трика.

Фолиева киселина (витамин В9)

Ако искате дълга коса и перфектни нокти за кратко време, приемайте фолиева киселина. Ако не ви се нрави идеята да си я набавяте под формата на таблетки, включете в менюто храни, които са богати на този витамин. Лимоните, портокалите и листните зеленчуци – особено спанакът, са приказни източници на фолиева киселина, известна още като витамин В9.

Пийте вода

Колкото повече вода на ден консумирате, толкова по-здрава ще бъде вашата коса. Да не говорим, че добрата хидратация е дар не само за нея, но и за цялото тяло. Освен всички красиви ползи, ще имате и полза за здравето – ще отслабнете и ще подобрите тонуса си. А както всички знаем – дългата коса стои много по-добре на едно стройно и хубаво тяло.

Стойте настрана от топлото

Дори и да се изкушавате да посягате често към сешоара, помислете отново. Винаги когато имате възможност, оставяйте косата да изсъхне сама. Не я тормозете често с преса или маша. С колкото по-малко жега я притеснявате, толкова по-малко ще са повредите по нея. Което пък автоматично е свързано с по-бързия и здравословен растеж

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.