https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Дафиновият лист – не само подправка, но и супер лекарство

0

Дафиновият лист е не само популярна вкусна подправка. Това растение помага и при множество заболявания

дафиновият лист
Дафиновият лист е ефективен при детоксикация на организма и забавя стареенето. Това растение се бори с бактериалните инфекции и с множество други заболявания: от респираторни проблеми до болести на сърцето.

Дафиновият лист спомага да се предотвратят пристъпи на епилепсия, да се преборите със стреса, умората и безсънието. Причината е, че тази подправка съдържа цинеол и специфични етерични масла, които освобождават дихателните пътища и способстват за релакса.

ТРЕВОГА И УМОРА

Химическите вещества, съдържащи се в дафиновия лист, имат .успокояващ психоделически ефект. Запалете няколко изсушени листенца – при вдишване на дима настъпва отпуснато, но концентрирано състояние. Преимуществото на горящия дафинов лист е, че не предизвиква сънливост, а обратното – ободрява и прогонва умората.

ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА

Дафиновият лист стимулира дихателните пътища и помага при премахване на секрети от белите дробове. Добре е да се вдишва мирисът на пресни
или изсушени дафинови листа или парите на дафиново масло. С него могат да се масажират • и гърдите. Този метод помага при алергия и астма.

ПЪРХОТ

За да се избавите от пърхот, смесете дафиново масло с нагрято масло от жожоба. Втрийте ги топли в кожата на главата, увийте с кърпа и оставете за 15-60 минути.

При пърхот помага и ако добавите няколко капки дафиново масло в шампоана за коса.

Дафиновият лист може да се приема като лек чай. За целта просто сложете 3-4 начупени листа от дафинов лист в половин литър вода. Варене около 3-5 минути, и след това прецедете.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.