https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Да запазим младостта и здравето си ето така!

0

Всеки иска да запази младостта си колкото може по-дълго време. Същото се отнася и за здравето. Ние ви предлагаме няколко съвета, които със сигурност ще окажат положителен ефект, ако ги спазвате.

1. Никога не преяждайте. Ако работата ви не е свързана с тежък физически труд, не прехвърляйте 1500 калории за 24 часа. Така клетките ви ще работят бързо, винаги ще сте във форма и ще се избавите от излишното си тегло.

2. Храната, която консумирате, трябва да бъде подходяща за възрастта ви. Ако сте на възраст около 30 години, добавете в храната си дроб и орехови ядки . Ако сте около 50, хранителното ви меню трябва да съдържа калций, магнезий и поне веднъж седмично риба. Мъжете над 40 трябва да си набавят селен, чрез зрялото сирене, кашкавала и изварата.

за здраве и младост

3. Постарайте се да работите това, което ви носи приятна умора, удовлетворение и удоволствие. Парите са важни, но все пак не са най-важните. Психолозите твърдят, че професиите на диригента, философа, художника и свещеника могат да подмладяват. Ако все пак по някакви причини не можете да работите мечтаната професия, то се постарайте да си осигурите малко свободно време и го посветете на хобито си.

4. Избягвайте самотата. Старайте се в повечето време да имате компания, както и интимна. Взаимност и нежност са най-добрите методи срещу стареенето. Любовта, била тя физическа и/или духовна, стимулира отделянето на ендорфини, които често наричаме хормони на щастието. Освен че подобряват настроението и самочувствието те силно укрепват имунната система.

5. Защитавайте възгледите си. Често хората, живеещи пасивно и „носещи се по течението“, ограждайки се от всички и от всичко, страдат от депресия. Усещането за осъзнат и пълноценен живот ще ви предпази от това.

6. Движете се ежедневно. Достатъчно е да отделяте 10 минути на ден за някаква тренировка, която ще укрепи сърдечно-съдовата система, ставите и мускулите. За целта има комбинирани тренировъчни комплекси. За да подобрите дихателната си система е достатъчно да ходите пеш с по-бързо темпо. Можете да си вземете куче и да се разхождате или тичате с него.

7. Преди лягане проветрявайте спалнята си. Температурата в стаята, в която спите, трябва да е около 17 -18 градуса, тъй като това е най-подходящата температура за пълноценни обменни процеси в организма. Часовете, които прекарваме в сън могат да помогнат за оздравителните процеси на организма ни.

8. Тренирайте мозъка си, независимо на каква възраст сте. За целта можете да решавате кръстословици или главоблъсканици, да чете, да играете шах или други интелектуални игри, изучавайте езици, музикални инструменти, някакъв занаят, смятайте на ум, колекционирайте, майсторете….

9. Не задържайте в себе си негативни емоции. Хората, които не умеят да се освобождават от негативното боледуват повече, като в това число влизат и онкологичните заболявания. Добре е да имате някой близък човек, на когото да споделяте това, което ви тормози. Ако чувствате, че имате нужда от по-специална помощ, не се плашете да се обърнете към психолог.

10. От време на време, но без да прекалявате, си позволявайте някаква глезотия, която ще ви помогне да усетите отново сладкия вкус на живота.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.